ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ ERİKLİ SARMA

Erikli sarma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli sarma tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı yeşil erikYarım demet nane250 gr taze asma yaprağı1 çay bardağı zeytinyağı3 soğan3 kesme şeker1 limon suyuTuz
  • karabiber

Erikli sarma Nasıl Yapılır

Buğdayı akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Naneyi temizleyip kıyın. Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin.

Dört-beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin. Yaprakları haşlayıp süzün. Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.