ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER PEKMEZLİ ARMUT TATLISI

Pekmezli armut tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli armut tatlısı tarifi için malzemeler

  • 4 armut
  • ¾ su bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 paket vanilya
  • 2 karanfil
  • 1 yıldız anason

Pekmezli armut tatlısı Nasıl Yapılır

Armutları yıkayıp boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdek yatağını çıkartın ve armutları geniş bir tencereye dizin. Armutların üzerini geçecek kadar su, vanilya, yıldız anason ve karanfilleri ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine pekmezi gezdirin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ilınınca servis tabağına alın ve kaymak ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.