Pekmezli Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 4 armut
- ¾ su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 1 paket vanilya
- 2 karanfil
- 1 yıldız anason
Pekmezli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?
Armutları yıkayıp boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdek yatağını çıkartın ve armutları geniş bir tencereye dizin. Armutların üzerini geçecek kadar su, vanilya, yıldız anason ve karanfilleri ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine pekmezi gezdirin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ilınınca servis tabağına alın ve kaymak ile birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR