ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ SAFRAN SOSLU BAHAR PİLAVI

Safran Soslu Bahar Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Safran Soslu Bahar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 200 gr ıspanak
  • 2 taze soğan
  • 1.5 çay bardağı süt kreması
  • 1 çay kaşığı safran
  • Tuz
  • Karabiber

Safran Soslu Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. 
  • 2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin. Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun. Bir tutam tuz ve karabiber serpin.
  • Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın. Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin.
  • Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek pilavı çıkarın. 
  • Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın. 1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin. Hemen servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, nefis mi nefis bahar pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!