Acı Tatlı Sos

Acı Tatlı Sos
24 Ekim 2022

Acı severleri böyle alalım. Sevgili Ekrem Çağatay’dan et, tavuk ve balık yemekleri yanında ikramlık acı tatlı sos tarifi ile karşınızdayız. Chili biberi, ketçap ve sarımsak ile hazırlanan acı tatlı sos, özellikle kızartma ve fırınlama usulüyle pişen yemeklerin yanında servis edilir. İsteğe göre yemeğin üzerine dökülerek de servis edilir. 

Alternatif olarak Meksika biberli sos ve kahvaltılık acı sos tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Acı Tatlı Sos için

Malzemeler

  • 4 adet chili biberi
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı ketçap
  • 1/2 lime suyu
Acı Tatlı Sos

Nasıl Yapılır

  1. 3 adet chili biberlerini 3-4 parçaya kesip çekirdekleri ile beraber mutfak robotuna alın.
  2. Sarımsak, pirinç sirkesi, ketçap ve lime suyunu ilave ederek robotu 1 dakika kadar çalıştırın.
  3. Hafif kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra balı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
  4. Sonuncu chili biberi önce ortadan uzunlamasına ikiye, daha sonra eşit küçük kare parçalar halinde kesin ve sosa ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo