ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ ACI TATLI SOS

Acı Tatlı Sos

Acı tatlı sos

Acı severleri böyle alalım. Sevgili Ekrem Çağatay’dan et, tavuk ve balık yemekleri yanında ikramlık acı tatlı sos tarifi ile karşınızdayız. Chili biberi, ketçap ve sarımsak ile hazırlanan acı tatlı sos, özellikle kızartma ve fırınlama usulüyle pişen yemeklerin yanında servis edilir. İsteğe göre yemeğin üzerine dökülerek de servis edilir. 

Alternatif olarak Meksika biberli sos ve kahvaltılık acı sos tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acı Tatlı Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet chili biberi
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı ketçap
  • 1/2 lime suyu

Acı Tatlı Sos Nasıl Yapılır?

  • 3 adet chili biberlerini 3-4 parçaya kesip çekirdekleri ile beraber mutfak robotuna alın.
  • Sarımsak, pirinç sirkesi, ketçap ve lime suyunu ilave ederek robotu 1 dakika kadar çalıştırın.
  • Hafif kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra balı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
  • Sonuncu chili biberi önce ortadan uzunlamasına ikiye, daha sonra eşit küçük kare parçalar halinde kesin ve sosa ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!