Tulum Peynirli Patlıcan Sarma

Tulum Peynirli Patlıcan Sarma
06 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tulum Peynirli Patlıcan Sarma için

Malzemeler

  • 2 patlıcan

Kızartmak için

  • Riviera zeytinyağı
  • 100 gr tulum peyniri
  • 75 gr lor peyniri
  • 1.5 su bardağı iri taneli bulgur
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
  • Taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze reyhan
Tulum Peynirli Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır

Tulum peyniri ve lor peynirini bir kaseye alıp çatalla ezerek karıştırın. Bulguru kaynar suya ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün. Peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Kıyılmış taze nane ve taze çekilmiş karabiber ekleyip tekrar karıştırın. Sos için, soğan ve sarımsağın kabuklarını temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küp şeklinde kesin. Riviera zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip pişirin. Kıyılmış taze reyhan ekleyip tavayı ocak üzerinden alın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerini ısıtılmış riviera zeytinyağında kızartın. Fazla yağı süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Tepeleme tatlı kaşığı dolusu peynir harcını patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına koyarak patlıcan dilimlerini rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Yanında sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo