ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER TARHANALI PEYNİR TOPLARI

Tarhanalı Peynir Topları

Tarhanalı peynir topları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarhanalı Peynir Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g krem beyaz peynir 
  • 1 avuç sarı çedar peynir (Rendelenmiş)
  • 1/4 demet dereotu 
  • 2 dal taze soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 3-5 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 su bardağı toz galeta 
  • 2 su bardağı toz tarhana 
  • Fındık yağı
  • 2 adet yumurta

Tarhanalı Peynir Topları Nasıl Yapılır?

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  • Peynirleri sulandırmadan kıyılmış dereotu, ince kesilmiş taze soğan, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ile karıştırın. 
  • Limon ilave edin ve yuvarlak top yapın, zorlanıyorsanız kaşık ya da dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
  • Bir tabağa dizin ve üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için dondurucuya kaldırın. Kolay, elde tutulur derecede donduğundan emin olun. 
  • Peynir toplarını önce yumurtaya, sonra galetaya, sonra tekrar yumurtaya ve tarhanaya batırarak bulayın. Yağda kızartın.

Peynirli çıtır patates topları tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!