Peynirli Yumuşak Tatlı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Peynirli Yumuşak Tatlı Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr krem peynir
- 6-7 pötibör bisküvi
- 2 yumurta
- 200 gr süt kreması
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı un
- Yarım limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 3 çorba kaşığı çilek sosu
Peynirli Yumuşak Tatlı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
- Süt kreması ile tozşekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
- Bisküvileri ufalayın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün.
- Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu gezdirin.
- Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?