ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ YUMUŞAK TATLI

Peynirli Yumuşak Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Yumuşak Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr krem peynir
  • 6-7 pötibör bisküvi
  • 2 yumurta
  • 200 gr süt kreması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı çilek sosu

Peynirli Yumuşak Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
  • Süt kreması ile tozşekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
  • Bisküvileri ufalayın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün.
  • Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu gezdirin.
  • Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!