ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ YUMUŞAK TATLI

Peynirli Yumuşak Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Yumuşak Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr krem peynir6-7 pötibör bisküvi2 yumurta200 gr süt kreması1 su bardağı tozşeker1 kahve fincanı unYarım limonun suyu1 paket vanilya1 çorba kaşığı hindistancevizi3 çorba kaşığı çilek sosu

Peynirli Yumuşak Tatlı Nasıl Yapılır?

Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.

Süt kreması ile tozşekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.

Bisküvileri ufalayın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu gezdirin. Hindistancevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:42

Lezzetli görünüyor

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:42

pratik..güzel yemek

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:43

defne yaprağı da koysak nasıl olurdu?????????????????


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!