ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ VE HAŞHAŞLI BİSKÜVİLER

Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 165 gr un
  • 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 3~4 yemek kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Haşhaş tohumu

Peynirli Ve Haşhaşlı Bisküviler Nasıl Yapılır?

Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin.

Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!