ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ VE HAŞHAŞLI BİSKÜVİLER

Peynirli ve haşhaşlı bisküviler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve haşhaşlı bisküviler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 165 gr un
  • 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 3~4 yemek kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Haşhaş tohumu

Peynirli ve haşhaşlı bisküviler Nasıl Yapılır

Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin.

Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.