ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER KITIR EKMEKLİ SOTELENMİŞ ISPANAK VE MOZZARELLA PEYNİRİ

Kıtır Ekmekli Sotelenmiş Ispanak Ve Mozzarella Peyniri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıtır Ekmekli Sotelenmiş Ispanak Ve Mozzarella Peyniri Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça mozzarella peyniri
  • 1 baget ekmek
  • 4 ançuez
  • 8 fesleğen yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr ıspanak
  • 1 diş sarımsak

Kıtır Ekmekli Sotelenmiş Ispanak Ve Mozzarella Peyniri Nasıl Yapılır?

Baget ekmekleri buzdolabı poşetlerine koyup iyice katılaşıncaya kadar derin dondurucuda bekletin. Derin dondurucudan çıkarıp ince dilimler şeklinde kesin. Mozzarella peynirini dört parçaya kesin. Ançuezleri ikiye kesip mozzarella peynirinin üzerine fesleğen ile birlikte yerleştirin. İnce kesilmiş ekmek dilimlerinin içine paylaştırıp yapışmaz yüzeyli tavada orta ateşte 3-4 dakika kızartın. Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Sıcak suda 1 dakika haşlayıp kevgirle alarak soğuk suya ilave edin. Sarımsakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Ispanağı servis tabağına alın. Yanında mozzarella peynirli kızartılmış ekmek ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!