Fırında Beyaz Peynirli Patates

Fırında Beyaz Peynirli Patates
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Beyaz Peynirli Patates için

Malzemeler

  • 500 gr patates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr beyaz peynir
  • 4 yumurta
  • 100 gr tam buğday unu
  • 1 kase kıyılmış maydanoz~dereotu ve nane karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Fırında Beyaz Peynirli Patates

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patatesleri ve soğanları rendeleyin. Bir süzgece alıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı çok kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Beyaz peyniri hamur karıştırma kabında çatalla ezin. Elenmiş unu, yumurtaları, rendelenmiş patatesi ve karamelize olmuş soğanı ekleyerek iyice karıştırın. Kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın. Karışımı içi yağlanmış yuvarlak bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo