ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER FIRINDA BEYAZ PEYNİRLİ PATATES

Fırında Beyaz Peynirli Patates

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Beyaz Peynirli Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr patates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr beyaz peynir
  • 4 yumurta
  • 100 gr tam buğday unu
  • 1 kase kıyılmış maydanoz~dereotu ve nane karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Fırında Beyaz Peynirli Patates Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patatesleri ve soğanları rendeleyin. Bir süzgece alıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı çok kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Beyaz peyniri hamur karıştırma kabında çatalla ezin. Elenmiş unu, yumurtaları, rendelenmiş patatesi ve karamelize olmuş soğanı ekleyerek iyice karıştırın. Kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın. Karışımı içi yağlanmış yuvarlak bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!