ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER TAHİNLİ VE KURUYEMİŞLİ RULO TATLI

Tahinli ve kuruyemişli rulo tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli ve kuruyemişli rulo tatlı tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı tahin
  • 50 gr Antep fıstığı içi
  • 50 gr kuru kayısı
  • 50 gr kuru üzüm
  • 50 gr ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tahinli ve kuruyemişli rulo tatlı Nasıl Yapılır

Su ve sütü tencereye alıp ısıtın. Karışımı hamur yoğurma kabına alıp yaş mayayı ekleyin. Karıştırarak mayayı eritin. Ayçiçek yağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edip yoğurun. Hamuru oda ısında üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için iri kırılmış ceviz, Antep fıstığı, kuru üzüm, küçük kesilmiş kuru kayısı ve tarçını bir kapta karıştırın. Hamurun üzerine hafifçe un serperek yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tahinli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine ayçiçek yağı sürüp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.