ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER SEMOLA (SAFARAT MUTFAĞI)

Semola (Safarat Mutfağı)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Semola (Safarat Mutfağı) Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 kahve fincanı çam fıstığı

Süslemek için:

  • Ceviz

Semola (Safarat Mutfağı) Nasıl Yapılır?

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Cevizleri küçük parçalara bölün. Su, süt ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynatın. İrmiği ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca rendelenmiş portakal kabuğu, çam fıstığı ve cevizleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 

Karışımı geniş ve düz bir kalıba dökün. Soğuyunca buzdolabına alıp 1-2 saat bekletin. Dilimleyip cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!