ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER SEMOLA (SAFARAT MUTFAĞI)

Semola (Safarat mutfağı)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semola (Safarat mutfağı) tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı tozşeker 1 portakal 1 su bardağı ceviz içi 1 kahve fincanı çam fıstığı Süslemek için: Ceviz

Semola (Safarat mutfağı) Nasıl Yapılır

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Cevizleri küçük parçalara bölün. Su, süt ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynatın. İrmiği ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca rendelenmiş portakal kabuğu, çam fıstığı ve cevizleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 

Karışımı geniş ve düz bir kalıba dökün. Soğuyunca buzdolabına alıp 1-2 saat bekletin. Dilimleyip cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.