ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER AROMATİK BADEM VE FINDIK

Aromatik Badem Ve Fındık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aromatik Badem Ve Fındık Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr badem içi
  • 100 gr fındık içi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 25 gr tereyağı

Aromatik Badem Ve Fındık Nasıl Yapılır?

Kırmızı toz biber ve kaya tuzunu yayvan bir tencerede karıştırın. Tereyağı ve zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Badem ve fındıkları ekleyip birkaç dakika kavurun. Toz biber ve tuz karışımını ekleyip birkaç kez karıştırıp tavayı ocaktan alın. Badem ve fındıkları bekletmeden başka bir kaba aktarın. Ilık servis yapın.


Badem: Acıpayam, gababağ, şeytan payamı, diş bademi gibi türleri olan badem, meyvesi yenebilir olan bir ağaçtır. Badem ağacından elde edilen badem yemişi ile tatlı-tuzlu birçok tarif hazırlayabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!