PATATES KROKET

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates kroket tarifi için malzemeler
  • 1 kg patates 1.5 su bardağı (250 gr) un 3 çorba kaşığı margarin 8 yumurta 2 su bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağı galeta unu 2 çay bardağı süt 1 tutam sarımsak tozu Tuz
  • karabiber Toz kırmızıbiber
Patates kroket hazırlanışı

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.

Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.

Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun. Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!