ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ OTLU HAMUR TOPLARI

Otlu Hamur Topları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu Hamur Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • Birkaç dal taze biberiye
  • Birkaç dal taze kekik
  • Taze çekilmiş karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek Yağı

Otlu Hamur Topları Nasıl Yapılır?

Yoğurt, yumurta, karbonat, karabiber ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştırın. Taze biberiye ve kekiği ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Elinizi yağlayın ve sıkma torbasından küçük hamur parçaları çıkartarak kızgın ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!