ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ FAVA KROKET

> LOR PEYNİRLİ FAVA KROKET
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor peynirli fava kroket tarifi için malzemeler
  • 2 kase bakla içi 5 kahve fincanı un 3 yumurta 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kasesi lor peyniri 4 dal taze soğan Kızartma için sıvıyağ Tuz
  • karabiber
Lor peynirli fava kroket Nasıl Yapılır

Bakla içini kaynar tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Yarısını robotta ezerek püre haline getirin. Kalan yarısını keskin bir bıçakla ince ince kıyın. 

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Unu derin bir kaba alın. 2 yumurta, margarin, bakla püresi, doğranmış bakla, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 25-30 dakika bekletin.

Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Yeşil saplarını ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp lor peyniri, 1 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Baklalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp bastırarak inceltin. Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı peynirli karışım yerleştirip iki ucunu birleştirin. Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.