ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ISIRGAN OTLU MANTARLI PİŞİ

Isırgan Otlu Mantarlı Pişi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Isırgan Otlu Mantarlı Pişi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Kıyılmış Frenk soğanı
  • Tuz
  • Su

İç harcı için

  • 1 demet ısırgan otu
  • Yarım su bardağı kültür mantarı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Isırgan Otlu Mantarlı Pişi Nasıl Yapılır?

Yaş maya, un, ayçiçek yağı, Frenk soğanı ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için ısırgan otu ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru şekilli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Reçel, çikolata ve pekmez ile tatlandırılan klasik pişi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!