ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ISIRGAN OTLU MANTARLI PİŞİ

Isırgan otlu mantarlı pişi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırgan otlu mantarlı pişi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Kıyılmış Frenk soğanı
  • Tuz
  • Su

İç harcı için

  • 1 demet ısırgan otu
  • Yarım su bardağı kültür mantarı
  • Tuz
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Isırgan otlu mantarlı pişi Nasıl Yapılır

Yaş maya, un, ayçiçek yağı, Frenk soğanı ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için ısırgan otu ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru şekilli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.