ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ HALKA KIZARTMA

Halka Kızartma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Halka Kızartma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 450 gr un
  • 150 ml yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Halka Kızartma Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, yumurtalar ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp ince rulo şerit şekli verin. Şeridin iki ucundan tutup ters yönlere çevirerek burgu şekli verin ve uçlarını birleştirin. Hamurları zeytinyağında kızartın. Yağını süzüp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.