Halka Kızartma

Halka Kızartma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Halka Kızartma için

Malzemeler

  • 450 gr un
  • 150 ml yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Halka Kızartma

Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, yumurtalar ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp ince rulo şerit şekli verin. Şeridin iki ucundan tutup ters yönlere çevirerek burgu şekli verin ve uçlarını birleştirin. Hamurları zeytinyağında kızartın. Yağını süzüp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo