ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ FIRINDA PASTIRMALI PATLICAN SARMA

Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 uzun ve ince patlıcan
  • 24 çemensiz pastırma dilimi
  • 2 su bardağı küp doğranmış dil peyniri
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • karabiber

Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Unu geniş bir tabağa dökün.

Yumurtaları çukur bir tabakta hafif çırpın. Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya bulayın. Ayçiçeğiyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.

Domatesleri soyup küçük doğrayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 10 dakika pişirin.

Domatesli sosu fırın tepsisine dökün. Patlıcan dilimlerinin üzerlerine birer pastırma dilimi yerleştirip peyniri paylaştırın ve sıkı bir rulo şeklinde sarın. Rulo patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyene kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.