ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ETLİ KEREVİZ KROKET

Etli Kereviz Kroket

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Kereviz Kroket Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 5 patates
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı un

Kızartmak için

  • sıvı yağ
  • Tuz

Pane için

  • 1 kase galeta unu
  • 2 yumurta

Etli Kereviz Kroket Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğrayın. Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Çatalla ezin.

Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın. Eti ilave edip harmanlayın. Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!