Domates Soslu Ayvanet

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Domates Soslu Ayvanet Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- Tuz
Kızartmak için
- ayçiçeği yağı
Sos için
- 3 domates
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 kase çırpılmış yoğurt
- 1 su bardağı çırpılmış krema
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Domates Soslu Ayvanet Nasıl Yapılır?
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp kuru maya ve şekeri ilave ederek harmanlayın. Zeytinyağı,ılık süt,yumurta, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortam da iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
Sos için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş domatesleri kavurun. Tuz ve şeker ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede yoğurt, krema ve ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Kızartmış olduğunuz hamurları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre sırasıyla kremalı yoğurt ve domatesli sostan gezdirerek dökün. Soğutmadan sıcak ya da ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?