Çıtır Hamur

Çıtır Hamur
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çıtır Hamur için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 250 ml süt
  • 5 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Çıtır Hamur

Nasıl Yapılır

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ufalayıp ekleyin. Ilık sütü azar azar ilave edip mayayı parmak uçlarınızla ezin. Yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp hamurun üzeri göz göz olana kadar oda ısısında bekletin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurdan parçalar koparıp çok fazla şekil vermeden sıcak zeytinyağına ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo