ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ÇERKEZ EKMEĞİ (VELİBAH)

Çerkez ekmeği (Velibah)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez ekmeği (Velibah) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

İç harcı için

  • 2 haşlanmış patates
  • 50 g tereyağı

Üzeri için

  • Tereyağı

Çerkez ekmeği (Velibah) Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için un, kırmızı toz biber ve tuzu derin bir kaba alın. .Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. İç harcı için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Açtığınız hamurların içine hazırladığınız patatesli iç harcından koyun. Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve elinizle yuvarlayarak tekrar beze haline getirin. Arasında patatesli harç koyduğunuz bezeleri tekrar çay tabağı büyüklüğünde açın. Bütün bezelere aynı işlemleri uygulayın. Hazırladığınız ekmekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da sacda önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz ekmekleri tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.