ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ BAHARATLI TAVUK KIZARTMA

Baharatlı Tavuk Kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Tavuk Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4-5 dal taze soğan sapı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Baharatlı Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

  • 1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  • Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın. Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın. Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
  • Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
  • Hafif ve pratik fırında tavuk tarifini de listenize ekleyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.