Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baharatlı Tavuk Kızartma için

Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4-5 dal taze soğan sapı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Baharatlı Tavuk Kızartma

Nasıl Yapılır

  1. 1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  2. Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın. Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın. Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  3. Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
  4. Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
  5. Hafif ve pratik fırında tavuk tarifini de listenize ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo