Kaparili Patlıcan

Kaparili Patlıcan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaparili Patlıcan için

Malzemeler

  • 2 bostanpatlıcanı 2 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çay bardağı su 20 yeşil zeytin 2 çorba kaşığı kapari Tuz
Kaparili Patlıcan

Nasıl Yapılır

Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.


Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo