ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ DANA

Fırında Patatesli Dana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Patatesli Dana Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana nuar
  • 1 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • 100 gr arpacık soğan
  • 300 gr patates
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı şarap
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz

Fırında Patatesli Dana Nasıl Yapılır?

Havucu temizleyip doğrayın. Kereviz sapını doğrayın. Soğanları soyun. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti çevirerek kızartın. Doğradığınız  sebzeler ve şarabı ilave edin. Nişastayı 1 bardak sıcak suda ezip ete ekleyin ve kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.

Eti kevgirle ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın. Sosu koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte kapağı açık olarak pişirin.

Patatesleri soyup haşlayın ve püre halinde ezin. Yumurta sarısı, muskat ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. Püreyi sıkma torbasına alın. Eti dilimleyip sosa ilave edin ve ısıtın. Servis tabağına sosuyla birlikte alın. Patatesi üzerine kafes şeklinde sıkın ve sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!