Fırında Patatesli Dana

Fırında Patatesli Dana
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Patatesli Dana için

Malzemeler

  • 400 gr dana nuar
  • 1 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • 100 gr arpacık soğan
  • 300 gr patates
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı şarap
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz
Fırında Patatesli Dana

Nasıl Yapılır

Havucu temizleyip doğrayın. Kereviz sapını doğrayın. Soğanları soyun. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti çevirerek kızartın. Doğradığınız  sebzeler ve şarabı ilave edin. Nişastayı 1 bardak sıcak suda ezip ete ekleyin ve kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.

Eti kevgirle ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın. Sosu koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte kapağı açık olarak pişirin.

Patatesleri soyup haşlayın ve püre halinde ezin. Yumurta sarısı, muskat ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. Püreyi sıkma torbasına alın. Eti dilimleyip sosa ilave edin ve ısıtın. Servis tabağına sosuyla birlikte alın. Patatesi üzerine kafes şeklinde sıkın ve sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo