ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ENGİNARLI CİĞER

> ENGİNARLI CİĞER
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı ciğer tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuzu ciğer
  • 600 gr enginar
  • 5 soğan
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Enginarlı ciğer Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir.

Soğanları soyup piyaz doğrayın. Ciğeri iri küp şeklinde doğrayın. Enginarları temizleyip iri küpler şeklinde kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Ciğerleri hafifçe unlayın. 1 kaşık zeytinyağını  tencerede  ısıtıp ciğerleri 34 dakika kızartın. Ciğerleri kevgirle ayrı bir kaba alıp sıcak olarak muhafaza edin.

Tenceredeki yağa soğanları ilave edip soteleyin. Sirkeyi ekleyip soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ciğer ve maydanozu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. 

Kalan yağı tavada ısıtıp enginarları 12 dakika çevirin. 1 çay bardağı su ekleyip karıştırarak pişirin. Ciğeri ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.