ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ŞEFTALİLİ KREM KARAMEL

Şeftalili Krem Karamel

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Krem Karamel Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 şeftali

Krema için

  • 500ml süt
  • 500ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 5 yumurta sarısı

Şeftalili Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker karamelize oluncaya kadar ısıtın. Karameli, krem karamel kaplarına paylaştırın. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve krem karamel kaplarına paylaştırın. Süt ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Tencereyi ateş üzerinden alıp şekeri ekleyin ve koyulaşıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Karışım üzerinde köpük birikirse kaşıkla alın.

Hazırladığınız kapların içine bu karışımı paylaştırın. Kapları içinde sıcak su bulunan fırın tepsisinin içine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Kapları fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!