ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ PUF PUF

Puf puf

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Puf puf tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • ¾ su bardağı pudra şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 6 yaprak jelatin
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Renkli şekerlemeler

Puf puf Nasıl Yapılır

6 yaprak jelatini yarım su bardağı ılık suda eritin. Yumurta aklarını derin bir kaseye alın. Üzerine ¾ su bardağı pudra şeker ekleyip iyice çırpın. Malzeme koyu bir akışkan haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Krem şantiyi yarım su bardağı süt ile iyice çırpın. Üzerine yumurta akı ile hazırladığınız kremayı ve jelatini ekleyip iyice çırpın. Silikon kalıpları yağ spreyi ile yağlayın. Üzerine renkli şekerlemeleri serpin. Hazırladığınız kremayı kalıplara paylaştırın. Son olarak üzerine kakaolu bisküviyi kapatın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün kenarlarını hafifçe bıçak ile ayırarak ters çevirin. Beyaz kreması gözüken yerlere tekrar renkli şekerleme serpin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.