ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ GÖZLEME

GÖZLEME

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gözleme tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un 2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı margarin İç malzemesi: 250 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz
Gözleme Nasıl Yapılır

Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.

Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.

Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın.

Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.