Gözleme

Gözleme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gözleme için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı margarin 

İç malzemesi:

  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
Gözleme

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
  2. İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.
  3. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.
  4. Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın.
  5. Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözleme tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo