ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ÇİFT KATLI PİZZA

Çift Katlı Pizza

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çift Katlı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta akı

Üzeri için

  • 200 gr dana sucuk
  • 300 gr dana sosis
  • 150 gr macar salamı
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil ve siyah zeytin
  • 1.5 çay bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz
  • karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr mozarella peynir

Çift Katlı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yumurta akını fırça yardımıyla hamurun her tarafına sürün.
  • Pizza hamurunun yarısına peynir serpin. Diğer yarısını üzerine katlayın ve kenarlarını sıkıca kapatın.
  • Merdane ile biraz bastırın. Yuvarlak kelepçeli kek kabının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına tereyağı sürün.
  • Hamuru kalıba yerleştirin. Sos için domates püresi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Sosu hamurun üzerine yayın. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Üzerine dilimlediğiniz malzemeleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın kalan peynirleri ve mozarella peynirini serpin. Peynirler eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!