Çift Katlı Pizza

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Çift Katlı Pizza Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 ekmek hamuru
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta akı
Üzeri için
- 200 gr dana sucuk
- 300 gr dana sosis
- 150 gr macar salamı
- 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil ve siyah zeytin
- 1.5 çay bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı kekik
- tuz
- karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gr mozarella peynir
Çift Katlı Pizza Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurup merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yumurta akını fırça yardımıyla hamurun her tarafına sürün.
- Pizza hamurunun yarısına peynir serpin. Diğer yarısını üzerine katlayın ve kenarlarını sıkıca kapatın.
- Merdane ile biraz bastırın. Yuvarlak kelepçeli kek kabının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına tereyağı sürün.
- Hamuru kalıba yerleştirin. Sos için domates püresi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Sosu hamurun üzerine yayın. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Üzerine dilimlediğiniz malzemeleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarmaya yakın kalan peynirleri ve mozarella peynirini serpin. Peynirler eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR