ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ÇİFT KATLI PİZZA

Çift Katlı Pizza

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çift Katlı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta akı

Üzeri için

  • 200 gr dana sucuk
  • 300 gr dana sosis
  • 150 gr macar salamı
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil ve siyah zeytin
  • 1.5 çay bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz
  • karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr mozarella peynir

Çift Katlı Pizza Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurup merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yumurta akını fırça yardımıyla hamurun her tarafına sürün. Pizza hamurunun yarısına peynir serpin. Diğer yarısını üzerine katlayın ve kenarlarını sıkıca kapatın. Merdane ile biraz bastırın. Yuvarlak kelepçeli kek kabının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına tereyağı sürün. Hamuru kalıba yerleştirin. Sos için domates püresi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Sosu hamurun üzerine yayın. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Üzerine dilimlediğiniz malzemeleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan peynirleri ve mozarella peynirini serpin. Peynirler eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!