Baykuş Yumurtalar

Baykuş Yumurtalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baykuş Yumurtalar için

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 3 yeşil zeytin
  • Yarım kırmızı biber
  • Tuz 200 gr brokoli
Baykuş Yumurtalar

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup alt kısmından ince bir parça kesin.
  2. Üst kısmından 2 cm bırakarak zigzag şeklinde kesin ve dikkatlice kapak çıkartın. Sarılarını çıkartıp bir kasede biriktirin.
  3. Üzerine mayonez, hardal, köri, soğan, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. Karışımı yumurtaların içine tepeleme doldurup kapağını üzerine kapatın.
  4. Zeytinleri ince dilimleyin ve sarıların üzerine yapıştırın. Kırmızıbiberden küçük üçgen parçalar kesip civcivlerin burnunu oluşturun.
  5. Brokolileri haşlayıp servis tabağına alın. Civciv yumurtaları da brokolilerin arasına yerleştirin. Kırmızıbiberden çiçekler yaparak tabağa serpiştirin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo