ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ BAYKUŞ YUMURTALAR

Baykuş Yumurtalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baykuş Yumurtalar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 3 yeşil zeytin
  • Yarım kırmızı biber
  • Tuz 200 gr brokoli

Baykuş Yumurtalar Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup alt kısmından ince bir parça kesin.
  • Üst kısmından 2 cm bırakarak zigzag şeklinde kesin ve dikkatlice kapak çıkartın. Sarılarını çıkartıp bir kasede biriktirin.
  • Üzerine mayonez, hardal, köri, soğan, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. Karışımı yumurtaların içine tepeleme doldurup kapağını üzerine kapatın.
  • Zeytinleri ince dilimleyin ve sarıların üzerine yapıştırın. Kırmızıbiberden küçük üçgen parçalar kesip civcivlerin burnunu oluşturun.
  • Brokolileri haşlayıp servis tabağına alın. Civciv yumurtaları da brokolilerin arasına yerleştirin. Kırmızıbiberden çiçekler yaparak tabağa serpiştirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!