ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ BALIK KROKETLİ MİNİ DÜRÜMLER

Balık kroketli mini dürümler

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık kroketli mini dürümler tarifi için malzemeler

  • 250 g derisiz ve kılçıksız mezgit fileto
  • 50 g un
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 50 g ekmek kırıntısı veya galeta unu
  • 3 adet tortilla ekmeği
  • Marul yaprakları
  • 3 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 adet ince doğranmış havuç
  • 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan sapı
  • 4 çorba kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı
  • Tuz

Balık kroketli mini dürümler Nasıl Yapılır

Balığı dikdörtgen parçalar şeklinde kesip bir kaba alın. Hafifçe tuzlayıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Yeşil zeytin ezmesini, kıyılmış yeşil soğan ve bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı ile karıştırın. Çırpılmış yumurtayı, unu ve ekmek kırıntısını ayrı kaplara alın. 3 çorba kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada kızdırın. Balıkları buzdolabından çıkarıp sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu üstüne çıkarıp fazla yağını süzdürün. Salatalığı uzunlamasına dörde bölün. Tortilla ekmeklerine zeytin ezmesi karışımından sürüp üzerine yıkayıp süzdüğünüz marul yapraklarını yerleştirin. 3 adet balık kroket, salatalık ve havucu koyarak dürüm şeklinde sarın. Her bir dürümü üçe bölerek renkli kağıtlara sararak servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.