ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER YUFKA ÇANAĞINDA NOHUT EZME

Yufka çanağında nohut ezme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufka çanağında nohut ezme tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr nohut
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yufka çanağı için

  • 1 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yufka çanağında nohut ezme Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın. 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın. 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Nohutları haşlayıp suyunu süzün. Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.