Yufka Çanağında Nohut Ezme

Yufka Çanağında Nohut Ezme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufka Çanağında Nohut Ezme için

Malzemeler

  • 200 gr nohut
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yufka çanağı için

  • 1 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yufka Çanağında Nohut Ezme

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın. 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın. 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Nohutları haşlayıp suyunu süzün. Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo