ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER YAPRAK AŞI

Yaprak aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaprak aşı tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış iç bakla
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış ince bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru börülce
  • 200 gr asma yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Yaprak aşı Nasıl Yapılır

Yaprakları tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuması için bir kenara alın. Haşlanmış tüm baklagiller, zeytinyağı, tuz, karabiber ve naneyi karıştırın. Servis tabağına saplarını kopardığınız yaprakları üst üste gelecek şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız baklagilli karışımı paylaştırıp servis yapın.

Not: İç malzemeyi haşlanmış asma yapraklarına sararak yemelisiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.