ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ YAĞLI KÖFTE (GAZİANTEP)

Yağlı Köfte (Gaziantep)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yağlı Köfte (Gaziantep) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 sivribiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Kişniş
  • Kimyon
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Reyhan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yağlı Köfte (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

İnce bulguru tepsinin içerisinde rendelenmiş domates ile ıslatın.

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp tepsinin kenarına alın. Sivri ve kırmızı biberi ince doğrayıp, soğanın üzerine ekleyin. Domates ve biber salçalarını, tuz, karabiber, kırmızı biber, kişniş ve kimyonu da soğan karışımının üzerine ekleyip harmanlayın.

Bulguru yoğurarak bir yandan soğanlı karışımı içine karıştırın. Arada elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.

Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırın ve bulgura ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Maydanoz, dereotu, nane ve reyhanı ince kıyın ve bulgura ekleyip harmanlayın.

Köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerinde parmaklarınızın izi kalacak şekilde sıkın. Çeşitli yeşilliklerle süslediğiniz servis tabağına köfteleri dizin. Servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Yağlı köftenin yanında taze veya salamura asma yaprakları sunubilirsiniz. Asma yapraklarını salça, nane ve dövülmüş sarımsakla 5 dakika kadar kaynatıp köftenin yanında servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!