ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER SUCUKLU VE NOHUTLU PAZI YEMEĞİ

Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği tarifi için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 8 dilim sucuk
  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 3/4 su bardağı domates püresi
  • 3 su bardağı su
  • 1 demet pazı (ince doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği Nasıl Yapılır

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyerek ilave edin. Küp doğranmış sucuk ile biberleri ekleyerek soğanlarla birlikte soteleyin. Domates püresi ve kekik ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip yüksek ateşte pişmeye bırakın. Su kaynayınca pazı ile nohutları ekleyin ve hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.