ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ NOHUTLU PATLICAN DOLMASI

Nohutlu Patlıcan Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 12 dolmalık patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane

Nohutlu Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. İçlerini çıkartın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıymaya karıştırın. Haşlanmış nohut, bulgur, küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, maydanoz, ayçiçek yağı, salçalar, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini doldurup domates ile kapak yaparak kapatın ve tencereye dizin. Nar ekşisini patlıcanların üzerine gezdirip tuz serpiştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp aralarına yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir tabak kapatın ve önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!