ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MERCİMEKLİ PIRASA SARMASI

Mercimekli pırasa sarması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimekli pırasa sarması tarifi için malzemeler

  • 1 kg iri saplı pırasa
  • 400 gr siyah mercimek
  • 2 soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam nane
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı et suyu

Mercimekli pırasa sarması Nasıl Yapılır

Pırasaların saplarını uzunlamasına kesip kaynar suda haşlayıp soğutun. Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yağı tencerede ısıtıp soğanları soteleyin. Mercimekleri ilave edip üzerini geçecek kadar su, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanoz ve naneyi doğrayıp ilave edin. Hazırladığınız harçtan pırasaların bir kenarına ilave edip muska biçiminde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. Salçayı et suyunun içinde eritip dolmaların üzerini geçecek kadar tencereye aktarın. Çok kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.