ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KUŞ ÜZÜMLÜ BARBUNYA

Kuş üzümlü barbunya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuş üzümlü barbunya tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 soğan
  • 4~5 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı havuç suyu
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Kuş üzümlü barbunya Nasıl Yapılır

Barbunyayı birkaç saat ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip 15 dakika boyunca haşlayın. Siyah suyunu süzüp akan suyun altında durulayın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp sırasıyla kıyılmış soğan, domates püresi, havuç, su ve patatesi ilave ederek kavurun. En son önceden diri kıvamda haşlayıp süzmüş olduğunuz barbunyaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su, kalan zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, kırmızı toz biber, kimyon ve doğranmış maydanozla tatlandırın. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.