ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FIRINDA İSPİR FASULYESİ

Fırında ispir fasulyesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında ispir fasulyesi tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı ispir fasulyesi
  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 karanfil tanesi
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kurutulmuş kırmızı acı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kimyon

Fırında ispir fasulyesi Nasıl Yapılır

Fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatın. Ayçiçeği yağı ve zeytinyağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış soğanı 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte kavurun. Zar şeklinde doğranmış sivribiberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Domates püresini ve salçaları 1 kahve fincanı sıcak suda incelterek karıştırın. Bu karışımı tencereye ekleyin. Yoğun bir sos kıvamına gelene kadar pişirin. Önceden suda bekletmiş olduğunuz fasulyeleri bol suyla yıkayıp tencereye ekleyin. Üzerini üç parmak geçecek kadar suyu ilave edin. Tuzunu, kimyonu ve iki adet karanfil tanesini de ekleyip birkaç taşım kaynatın. Orta ateşte ara ara karıştırarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Yemeği güvece aktarın. Üzerine tereyağı parçalarından serpin, acı biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.