ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER EŞBABİYELİ KÖFTE

EŞBABİYELİ KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Eşbabiyeli köfte tarifi için malzemeler
  • 200 gr ince bulgur
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • Yarım kase eşbabiye (zerdali kurusu)
  • 1 yemek kaşığı tuz
Eşbabiyeli köfte hazırlanışı

Bulguru sıcak su ile ıslatın. Üzerine un ve tuz serpin. Biraz bekletip yoğurun. misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. İnce doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. İki su bardağı su ilave edin. Eşbabiyeleri yıkayıp tencereye ekleyin. Bir dakika kaynattıktan sonra hazırladığınız köfteleri de tencereye ekleyin. 10 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!