ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BAKLİYATLI SEBZE KÖFTESİ

Bakliyatlı Sebze Köftesi

Nohut, barbunya, havuç ve kereviz ile hazırlanan sebze köftesi, sağlıklı beslenmek isteyenler için birebir. Hazırsanız, bakliyatlı sebze köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakliyatlı Sebze Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 çay bardağı beyaz nohut
  • 2 havuç
  • 1 kereviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

Bakliyatlı Sebze Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Nohut ve barbunyayı bir gece önceden suda bekletin. Ayrı tencerelerde haşlayıp suyunu süzün. Sebzelerin kabuklarını soyup yıkayın.
  • Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağ ve unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış sebzeleri, nohudu ve barbunyaları ezip hazırlanan unlu sosla ilave edin. Soğuyunca elinizle köfte şekli verin.
  • Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını ısıtıp, köftelerin her iki tarafını kızartarak, sandviç ekmeği ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!