ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BAKLA MÜCVERİ

Bakla mücveri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla mücveri tarifi için malzemeler

  • 400 gr bakla
  • yarım limonun suyu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 5 taze soğan
  • 100 gr beyazpeynir
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • Birkaç salata yaprağı
  • tuz
  • karabiber

Bakla mücveri Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım...

Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir kaşık un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doğrayın.

Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp çukur bir kaba alın.

Dereotu, taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kaseye alıp harmanlayın. Peyniri ufalayıp ekleyin. Peynirli karışım, yumurta, kalan un, yoğurt, susam, tuz ve karabiberi baklaya ekleyip iyice karıştırın.

Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Baklalı hamurdan kaşıkla alıp (veya elinizi una bulayıp hamurdan ufak parçalar koparıp yassı laştırın) yağa ilave edin. İki tarafını çevirerek kızartın. Salata yapraklarıyla süsleyip sıcak, ılık veya soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.