ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BAHARATLI VE TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE

Baharatlı ve tavuklu arpa şehriye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı ve tavuklu arpa şehriye tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 100 gr tavuk eti
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak

Baharatlı ve tavuklu arpa şehriye Nasıl Yapılır

Arpa şehriyeli pilav için, 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeleri ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Baharatlı tavuk için, baharatı bir kapta harmanlayın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Kalan sıvıyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Tavuk etini ilave edip 5-6 dakika kavurun. Domates püresi ve baharatı ekleyip 5-6 dakika kavurun. Pilav demini aldıktan sonra baharatlı tavuk ile harmanlayın. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.