Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- 100 gr tavuk eti
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
- 1 çorba kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çorba kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye Nasıl Yapılır?
Arpa şehriyeli pilav için, 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeleri ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Baharatlı tavuk için, baharatı bir kapta harmanlayın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Kalan sıvıyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Tavuk etini ilave edip 5-6 dakika kavurun. Domates püresi ve baharatı ekleyip 5-6 dakika kavurun. Pilav demini aldıktan sonra baharatlı tavuk ile harmanlayın. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?