ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ZERDEÇALLI VE REYHANLI HAVUÇLU PATATES ÇORBASI

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Zerdeçallı ve reyhanlı havuçlu patates çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 lt tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 10 yaprak reyhan

Üzeri için

  • Taze reyhan yaprağı
  • 2 yemek kaşığı krema

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurun.
  • Küp doğranmış havuç ile patatesleri ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Daha sonra zerdeçalla inceltilmiş tavuk suyunu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ekleyip blender’da ezin.
  • Tekrar ocağın üzerine alın. İçine 10 yaprak taze reyhan atın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • 10 dakika sonra yaprakları içinden alın. Dilerseniz servis sırasında üzerine biraz krema ilave edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!