Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası
05 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 lt tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 10 yaprak reyhan

Üzeri için

  • Taze reyhan yaprağı
  • 2 yemek kaşığı krema
Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Sıvı yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurun.
  2. Küp doğranmış havuç ile patatesleri ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Daha sonra zerdeçalla inceltilmiş tavuk suyunu ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ekleyip blender’da ezin.
  4. Tekrar ocağın üzerine alın. İçine 10 yaprak taze reyhan atın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  5. 10 dakika sonra yaprakları içinden alın. Dilerseniz servis sırasında üzerine biraz krema ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo