ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ YUNAN USULÜ ÇORBA

Yunan usulü çorba

Yunan usulü çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yunan usulü çorba tarifi için malzemeler

  • 250 g hindi göğüs eti
  • 4 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • ¼ su bardağı kepekli pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı beyaz biber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu

Yunan usulü çorba Nasıl Yapılır

Hindi göğüs etini küçük küpler halinde doğrayıp derin bir tencereye alın. Üzerine suyu, rendelenmiş sarımsak ve yıkanmış kepekli pirinci ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Tencereden bir kepçe sıcak et suyu alıp çırptığınız yumurtaya yavaşça karıştırarak ekleyin. Elde etiğiniz ılık yumurtalı karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırırak ilave edin. Haşlanmış nohutu, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve beyaz biberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.