ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TARHANA KÖFTELİ ÇORBA

Tarhana Köfteli Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarhana Köfteli Çorba Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı elenmiş tarhana
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Çorba için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Tarhana Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Tarhana, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, un ve nane ekleyip birkaç dakika yoğurun. Elinizi ıslatarak küçük parçalar koparın ve misket şeklinde yuvarlak köfteler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Sıcak su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca köfteleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuz, karabiber, nane ile tatlandırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!