ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ SOĞUK ÇORBA (ERZURUM)

Soğuk Çorba (ERZURUM)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğuk Çorba (ERZURUM) Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 salatalık
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 4~5 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Tuz

Soğuk Çorba (ERZURUM) Nasıl Yapılır?

Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Suyu ilave edip çırpın. Tavla zarı formunda doğradığınız salatalık, kırmızı kapya biberi ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Haşlanmış bulgur, mısır ve keten tohumunu ekleyip tuz ile tatlandırın. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.