ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ŞEHRİYELİ BALIK ÇORBASI

Şehriyeli balık çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehriyeli balık çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 parça beyaz etli balık
  • alabalık~levrek~mezgit
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 limonun suyu

Şehriyeli balık çorbası Nasıl Yapılır

Küp şeklinde doğranmış domates, soğan, sarımsak ve kerevizi zeytinyağında soteleyin. Balıkları temizleyin ve iri parçalar halinde dilimleyin. Kafa ve kılçıklarını atmadan defne yaprağı ile birlikte 7 – 8 dakika 6 su bardağı suda haşlayın. Kılçıkları temizleyin suyunu kullanmak üzere ayırın. Sebzelere balık suyu ve şehriyeyi ilave edip 10 dakika pişirin. Limon suyu, baharat ve balıkları ilave edip 2 dakika pişirin. Dereotu serperek servis yapın.

Bu tarifin daha sade versiyonu için, balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.