ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ŞEHRİYELİ BALIK ÇORBASI

Şehriyeli Balık Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şehriyeli Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 parça beyaz etli balık
  • alabalık~levrek~mezgit
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 limonun suyu

Şehriyeli Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Küp şeklinde doğranmış domates, soğan, sarımsak ve kerevizi zeytinyağında soteleyin. Balıkları temizleyin ve iri parçalar halinde dilimleyin. Kafa ve kılçıklarını atmadan defne yaprağı ile birlikte 7 – 8 dakika 6 su bardağı suda haşlayın. Kılçıkları temizleyin suyunu kullanmak üzere ayırın. Sebzelere balık suyu ve şehriyeyi ilave edip 10 dakika pişirin. Limon suyu, baharat ve balıkları ilave edip 2 dakika pişirin. Dereotu serperek servis yapın.

Bu tarifin daha sade versiyonu için, balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!