Şehriyeli Balık Çorbası

Şehriyeli Balık Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şehriyeli Balık Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 parça beyaz etli balık
  • alabalık~levrek~mezgit
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 limonun suyu
Şehriyeli Balık Çorbası

Nasıl Yapılır

Küp şeklinde doğranmış domates, soğan, sarımsak ve kerevizi zeytinyağında soteleyin. Balıkları temizleyin ve iri parçalar halinde dilimleyin. Kafa ve kılçıklarını atmadan defne yaprağı ile birlikte 7 – 8 dakika 6 su bardağı suda haşlayın. Kılçıkları temizleyin suyunu kullanmak üzere ayırın. Sebzelere balık suyu ve şehriyeyi ilave edip 10 dakika pişirin. Limon suyu, baharat ve balıkları ilave edip 2 dakika pişirin. Dereotu serperek servis yapın.

Bu tarifin daha sade versiyonu için, balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo